Marleen Hengeveld

Wie ben ik

Ik ben Marleen Hengeveld en ik werk vanaf mei 2022 bij Bureau Backpackerz.

Na mijn opleiding HBO-Pedagogiek heb ik een aantal jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening met kinderen met gedragsproblemen. Vanuit hier ben ik overgestapt naar het VMBO-onderwijs en heb ik gewerkt als leerlingbegeleider en remedial teacher. Na elf jaar in het onderwijs te hebben gewerkt heb ik heel bewust de overstap gemaakt naar Bureau Backpackerz. Ik was toe om te werken binnen een functie waarbinnen mijn kwaliteiten en affiniteit wat betreft doelgroep beter tot haar recht komen en waar ik echt energie van krijg! In het onderwijs heb ik veel jongeren met diverse hulpvragen begeleid, met o.a. ADHD/ADD en ASS. Ook gaf ik bijvoorbeeld sociale vaardigheidstrainingen.

Wat binnen de functie als ambulant begeleidster een mooie toevoeging zal zijn, die ook beter aansluit bij mijn visie, is de mogelijkheid het hele systeem te betrekken in het proces en op die manier meer systeemgericht te gaan werken. Mijn ervaring in het onderwijs zal ik binnen deze functie ook goed kunnen inzetten als er uitdagingen aanwezig zijn op het gebied van schoolse vaardigheden en/of executieve functies.

De afgelopen jaren heb ik cursussen en opleidingen gedaan om mijn ‘backpack’ verder uit te breiden met een variatie aan coachingstechnieken. Ik heb ontdekt dat ik o.a. graag met beelden werk. Door het gebruik van beelden wordt het gesprek vertraagd, de gebeurtenis wordt visueel gemaakt en we kunnen handelingen toevoegen of weghalen in het beeld. Het helpt om met meer afstand te kijken naar een situatie waardoor het makkelijker is om terug te kijken. In mijn ervaring werkt dit heel prettig met personen die bijvoorbeeld sterk analytisch en verbaal zijn ingesteld ofwel een snel-werkend-brein hebben. Naast beelden maak ik gebruik van oplossingsgerichte methodieken, de focus ligt hierbij op het samen uitwerken van oplossingen en de gewenste situatie.

Ik ben gedreven om met jou samen te ontdekken waar de uitdagingen liggen en wat je kwaliteiten en vaardigheden al zijn. Daar liggen kansen en mogelijkheden! Patronen aanpassen is iets dat niet eenvoudig is, daarom proberen we het ook samen te doen. Jij en ik, maar ook met de mensen om jou heen die jou kunnen ondersteunen.

Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan!

Marleen Hengeveld