Lisette van der Lugt

Wie ben ik

Ik ben Lisette van der Lugt en ik werk vanaf november 2018 bij Bureau Backpackerz. In 2008 heb ik mijn diploma voor de opleiding Maatschappelijk werk & dienstverlening in ontvangst genomen. Sindsdien heb ik verschillende functies in de hulpverlening uitgevoerd en gewerkt met zowel kinderen, jeugd als ouderen.

Als Ambulant Begeleider heb ik o.a. met jongeren met verschillende etnische achtergronden, leeftijden, behoeften en wisselende hulpvragen gewerkt. Geregeld waren ook hun ouders of andere belangrijke naasten hierbij betrokken. Ondersteunen bij de dagelijkse routine, samen onderzoek doen naar oplossingen bij problemen en het ontwikkelen van zelfstandigheid/zelfredzaamheid waren binnen deze functie veelvoorkomende werkzaamheden. Daarnaast heb ik mij als vrijwilliger voor het Rode Kruis op verschillende manieren ingezet om de zelfredzaamheid onder ouderen te vergroten.

Als kersverse mama van twee, weet ik hoe belangrijk een sterk netwerk is voor je ontwikkeling en welzijn. Als je goed in je vel zit en vertrouwen hebt in de dingen die je doet, is de weg naar zelfredzaamheid net wat gemakkelijker.

Weten dat er iemand is waar je op terug kan vallen en die je weer verder kan helpen, thuis of ergens anders, is hierbij een belangrijke factor. Mijn doel is om samen met jou te focussen op de dingen die wel goed gaan, om vanuit deze positieve energie met vertrouwen je uitdagingen tegemoet te kunnen gaan.

In januari start ik met de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling aan de HAN. Zelf blijf ik namelijk ook graag mijn rugzak vullen met vaardigheden om op die manier te kunnen blijven aansluiten bij de uiteenlopende vragen die binnen Bureau Backpackerz op mijn pad zullen komen.